Kickstart your

 

marketing

 

 

Bij Shoot the Messenger houden we van creatievelingen en hebben ‘wat’ met muzikanten. Eigenaar Marleen wilde vroeger graag naar het conservatorium en zingt nog steeds graag, en al onze medewerkers hebben een liefde voor muziek. Tijdens een creatieve opleiding, bijvoorbeeld op de kunstacademie of het conservatorium, leer je veel. Heel veel. Maar één onderdeel blijft ons inziens te onderbelicht en dat is het verkopen van jezelf en je werk.

Speciaal daarom hebben we de Kickstart your (music) marketing training ontwikkeld. In één dag helpen wij je met al je marketingvraagstukken op een manier dat jij gelijk zelf daarmee aan de slag kunt.

Het begint met een merk

Iedereen is een merk, of je nu wil of niet. Alles wat je doet, draagt, uitdraagt, maakt, zegt…..het draagt allemaal bij aan het merk dat jij bent. Aan de manier waarop jij door de buitenwereld wordt gezien. Denk je daar niet over na, loop je het risico slecht herkenbaar te zijn. En hoe minder herkenbaar je bent, hoe harder je eraan moet trekken om zichtbaar te zijn.

Een sterk merk = een sterke herkenbaarheid = gemakkelijker gezien en gevonden worden

Met beperkte tijd en middelen toch je eigen marketing doen

Hoe herkenbaarder je bent, hoe minder je hoeft te doen. En dat is fijn, want je wil gewoon lekker met je vak bezig zijn. Daarom focussen we ons in deze sessie grotendeels op je merk: wie ben je, hoe uit je dat, wat betekent dat voor je social media kanalen, je fotografie et cetera et cetera.

 

Van merk naar merkuitingen naar verkoop

Afhankelijk van jouw eigen identiteit, vak en fase van ondernemerschap en marketing kijken we wat er nodig is voor jou om nú stappen te kunnen zetten met dat merk, oftewel: hoe je met je eigen branding aan de slag kunt. Daar is geen standaardrecept voor en hangt helemaal af van wie jij bent, wie je doelgroep is en welke kanalen daarbij horen. Je gaat in elk geval naar huis met een helder begrip van wie je bent en, dat ook, een fikse to-do-lijst.

 

Prettige bijkomstigheden

Een sterk merk zorgt ervoor dat je met richting gaat ondernemen. Je weet veel beter wat je doet en waarom je het doet. Je weet beter welke stappen je moet zetten om je doel te bereiken. Vaak zorgt het er ook voor dat je hogere tarieven kunt gaan vragen. Je onderscheid je namelijk meer van de rest. Daarom valt de investering ook mee.

"Bij Shoot the Messenger heb ik een dag gepraat en geleerd over het ontwikkelen van een merk, binnen mijn vakgebied als artiest. Het was heel leerzaam, persoonlijk en heeft me echt verder geholpen. Als artiest/muzikant is het echt een aanrader om eens verder te kijken wat er op dat gebied mogelijk is, omdat ze de beide kanten goed kennen en ook goed kijken naar de persoon."

- Ilse Bevelander, zangeres en theatermaakster - 

"Inspirerende bijeenkomst gehad met Marleen van Shoot the Messenger! Open en relaxed, maar wel to the point en lekker kritisch. Zeer waardevol voor ons om op die manier na te denken over onze positionering, bedankt!"

- Vocal Group Full House - 

"Marleen heeft me geholpen met mijn acquisitie. Het bijzondere is dat ze daarbij in staat bleek om de vreemde, onneembare berg waar ik tegenop keek, te veranderen in een interessant proces waar ik blijkbaar al onbewust mee begonnen was. En dat die vaardigheden wel degelijk ook in mij aanwezig zijn. Acquisitie is niet langer de reeks vreemde regels die ik uit mijn hoofd moet leren; acquisitie dat ben ik zelf. Het begint bij mijn eigen inzichten, normen en waarden en dat maakt het veel gemakkelijker om te doen. Dat inzicht had ik zonder Marleen nooit gehad."

- Toine Ermens, Support en service specialist - 

"Creatief, professioneel en ontzettend scherp. Zo kan ik Marleen's aanpak het beste omschrijven. Dankzij enkele goede sessies met haar kreeg ik een veel duidelijker beeld van wie ik als zanger/vocal coach ben en wil zijn. Ze heeft vervolgens geholpen door die visie te vertalen in een website en visitekaartje. Als creatieveling ben ik nooit zo goed in de commerciële kant van dingen, maar ik heb nu een heel helder verhaal en kan zo mezelf veel makkelijker 'verkopen'. " 

- Tom Wesselink, zanger -

"Wat zo fijn is aan samenwerken met Marleen, is dat ze op communicatie en marketinggebied heel makkelijk schakelt tussen strategie en uitwerking, tussen overkoepelend en detail en tussen 'voor de massa' en voor het individu. Als sparringpartner voor ondernemers is ze een motortje dat je de goeie kant op stuurt en meteen energie geeft voor de eerste kilometers. Kortom, sta klaar voor de start want als je met Marleen werkt, kom je echt in beweging!"

- Fanny Evers, merkbouwer - 

"Een inspirerende training music marketing bij Shoot the Messenger gevolgd met waardevolle oefeningen en hands-on informatie. Weer vol enthousiasme en energie verder met mijn carriere als zangeres en zangdocente!"

- Saskia Bak, zangeres en zangdocent -

Wat kost een Kickstart your music marketing merksessie?

De sessie duurt een hele dag van 10:00 tot 16:00 uur. Wij zorgen natuurlijk voor een lekkere lunch. Voor creatieve ondernemers hebben wij een speciaal laag tarief. Dat betekent dat je voor deze hele dag slechts €420,- kwijt bent. Iets wat je, hierna, met 1 optreden dus alweer ruim hebt terugverdiend.

 

Meer coaching?

Bij Shoot the Messenger reserveren we ieder jaar ruimte voor enkele coachees. Mensen die we vaker zien en die wel helpen met allerlei aspecten van het ondernemerschap: van mindset tot marketing, van acquisitie tot administratie. Meer hierover weten? Kijk op onze pagina 1-op-1-coaching.

Meld je aan!

10 + 4 =

Of bel gelijk met Marleen:

06-17670278