Find your

 

WHY

Find your WHY met de 1-daagse WHY-sessie

Van ‘maar wat doen’ naar ‘gericht ondernemen’

 

Find your WHY is een specifieke 1-op-1 coaching waarin we samen op zoek gaan naar datgene dat jou in al je acties drijft. Waarom doe je wat je doet? En hoe vertaalt zich dat in business mogelijkheden? Met de ‘Find your WHY’-sessie van Shoot the Messenger heb je in één dag de WHY voor jezelf gevonden.

Find your WHY? Start with WHY!

De methodiek achter ‘Find your WHY’ komt van ondernemersfilosoof Simon Sinek. Hij lanceerde in 2008 het idee van ‘The Golden Circle’, een manier waarop de meest succesvolle bedrijven niet alleen hun communicatie en marketing hebben georganiseerd, maar waar de hele business draait om intrinsieke motivatie.

 

De theorie

Mensen kopen niet wat je verkoopt, maar waarom je het verkoopt, aldus Sinek. In zijn ‘Golden Circle’ zet hij in de kern de WHY, wat gaat over je motieven en intentie. In de ring daar omheen komt je HOW, die je manier waarop je je intentie probeert in te vullen beschrijft. En daarna komt pas de WHAT, hetgeen dat je daadwerkelijk doet en biedt.

 

Check hiernaast zijn populaire Ted-talk over dit onderwerp en je snapt wat we bedoelen.

Wat is een WHY en waarom is het zo belangrijk?

Alles gaat uit van purpose,van betekenis. Je leeft nooit zomaar, grootse beslissingen nam je nooit zomaar en ook je bedrijf ben je niet ‘zomaar’ gestart. Iedereen heeft een rode draad in zijn leven, een intentie. Ook als je die niet weet: je hebt hem toch. En leven vanuit die intentie, en dus ondernemen vanuit die intentie, maakt dat je business niet alleen succesvoller gaat zijn, maar vooral veel bevredigender voelt. En dat maakt gelukkig.

Daarnaast maakt een heldere WHY je veel aantrekkelijker voor potentiële business partners of klanten. Want als jij mensen jouw WHY voelen en misschien zelfs delen, krijg je een emotionele band. Die zorgt ervoor dat mensen graag met je willen samenwerken, nog voordat ze hebben gezien wat je ‘verkoopt’. Ze geloven namelijk waarin jij gelooft en gunnen je dus hun tijd, aandacht en uiteindelijk geld.

Wat levert het kennen van je eigen WHY je op?

Zodra je weet wat je eigen diepgegronde motivatie is in het leven, en dat weet je na één sessie, kun je gemakkelijker richting geven aan je onderneming en je hele leven. En daarbij maakt het niet uit of je management consultant bent of artiest: als je je eigen kompas hebt, kun je gemakkelijker richting geven aan je beslissingen. Het maakt dat je in acquisitiegesprekken sneller tot de kern komt en een band met je gesprekspartners krijgt, het zorgt dat je de juiste klussen vindt en ziet, en het zorgt ervoor dat mensen graag met jou samenwerken.

"Bij Shoot the Messenger heb ik een dag gepraat en geleerd over het ontwikkelen van een merk, binnen mijn vakgebied als artiest. Het was heel leerzaam, persoonlijk en heeft me echt verder geholpen. Als artiest/muzikant is het echt een aanrader om eens verder te kijken wat er op dat gebied mogelijk is, omdat ze de beide kanten goed kennen en ook goed kijken naar de persoon."

- Ilse Bevelander, zangeres en theatermaakster - 

"Inspirerende bijeenkomst gehad met Marleen van Shoot the Messenger! Open en relaxed, maar wel to the point en lekker kritisch. Zeer waardevol voor ons om op die manier na te denken over onze positionering, bedankt!"

- Vocal Group Full House - 

"Marleen heeft me geholpen met mijn acquisitie. Het bijzondere is dat ze daarbij in staat bleek om de vreemde, onneembare berg waar ik tegenop keek, te veranderen in een interessant proces waar ik blijkbaar al onbewust mee begonnen was. En dat die vaardigheden wel degelijk ook in mij aanwezig zijn. Acquisitie is niet langer de reeks vreemde regels die ik uit mijn hoofd moet leren; acquisitie dat ben ik zelf. Het begint bij mijn eigen inzichten, normen en waarden en dat maakt het veel gemakkelijker om te doen. Dat inzicht had ik zonder Marleen nooit gehad."

- Toine Ermens, Support en service specialist - 

"Creatief, professioneel en ontzettend scherp. Zo kan ik Marleen's aanpak het beste omschrijven. Dankzij enkele goede sessies met haar kreeg ik een veel duidelijker beeld van wie ik als zanger/vocal coach ben en wil zijn. Ze heeft vervolgens geholpen door die visie te vertalen in een website en visitekaartje. Als creatieveling ben ik nooit zo goed in de commerciële kant van dingen, maar ik heb nu een heel helder verhaal en kan zo mezelf veel makkelijker 'verkopen'. " 

- Tom Wesselink, zanger -

"Wat zo fijn is aan samenwerken met Marleen, is dat ze op communicatie en marketinggebied heel makkelijk schakelt tussen strategie en uitwerking, tussen overkoepelend en detail en tussen 'voor de massa' en voor het individu. Als sparringpartner voor ondernemers is ze een motortje dat je de goeie kant op stuurt en meteen energie geeft voor de eerste kilometers. Kortom, sta klaar voor de start want als je met Marleen werkt, kom je echt in beweging!"

- Fanny Evers, merkbouwer - 

"Een inspirerende training music marketing bij Shoot the Messenger gevolgd met waardevolle oefeningen en hands-on informatie. Weer vol enthousiasme en energie verder met mijn carriere als zangeres en zangdocente!"

- Saskia Bak, zangeres en zangdocent -

Een goed geformuleerde WHY geeft woorden aan dat wat je ten diepste drijft en helpt je richting te bepalen.

De WHY-sessie: in één dag naar je eigen WHY

Tijdens een WHY-sessie ga je een dag met Marleen aan het werk. Samen met haar werk je door ervaringen die kenmerkend zijn geweest in jouw leven. We zijn bij Shoot the Messenger nogal van de helderheid en concreetheid, dus therapeutisch of zweverig wordt het niet.

Maar zonder dat je het doorhebt, ben je je hele leven eigenlijk al vanuit je eigen WHY aan het leven. En wij ontdekken samen de momenten waarin dat zichtbaar werd. Zodat we die kunnen bundelen en formuleren in een kernachtige zin die jouw WHY samenvat.

De WHY-sessie in tijd en geld

Een WHY-sessie duurt één dag, van ca 10:00 tot 16:00 uur. Uiteraard verzorgen wij een lekkere en gezonde lunch. De tarieven zijn hetzelfde als onze 1-op-1 coaching. Dat betekent voor een hele dag:

  • €70,- p/u voor startende ondernemers, muzikanten en andere creatieve ondernemers
  • €90, p/u- voor ondernemers met een omzet > €50.000
  • €120,- p/u voor ondernemers met een omzet > €120.000

Reken voor een sessie zo’n 7 uur van onze tijd.

En ook hier geldt: we gaan je niet vragen je boeken te overhandigen, we vertrouwen erop dat je eerlijk bent.

Meld je aan!

12 + 15 =

Of bel gelijk met Marleen:

06-17670278