Business

 

coaching

Vaak krijgen we de vraag of we niet ook 1-op-1-coachingsprogramma’s aanbieden. Dat doen we gedeeltelijk. Wij geloven bij Shoot the Messenger namelijk wél in coaching, maar niet in standaardprogramma’s. We geloven niet in een ‘start je bedrijf in 12 weken’ of een ‘master your mindset experience’ of al die dingen. Dat bieden we dus ook niet aan, want iedereen is anders en iedereen heeft een eigen element waar hij nu het beste aan kan werken.

En dat doen we op onze eigen transparante manier, namelijk gewoon per sessie per uur.

 

Wat doen we tijdens een coaching?

Dat is helemaal afhankelijk van jouw vraag. Wil je je meer richten op marketing en acquisitie, of wil je meer begeleiding bij de onzekerheden van het ondernemersvak? Sta je op het punt je eerste personeelslid aan te nemen of wil je juist kijken hoe je kunt downscalen?

Iedere nieuwe coaching begint met een telefonisch intake waarbij we kijken waar jouw behoefte ligt. Daar sluiten we jouw coachingssessie op aan. De meeste coachings worden gedaan door Marleen den Hartog, oprichter van Shoot the messenger. Maar het kan zijn dat voor jouw vraag iemand anders beter past, die vinden we dan samen. Of dat nou een van de teamleden van Shoot the Messenger is, of iemand anders.

Wat maakt Shoot the Messenger coaching anders?

Wij zijn nuchter en realistisch. Verwacht van ons geen wollige taal of inspirerende quotes. Verwacht geen gouden bergen of magische mindsets die ervoor gaan zorgen dat jij iedere dag fluitend naar je werk gaat. Of dat je alleen nog maar de klanten krijgt die perfect bij je passen. Zo werken wij niet.

Het ondernemersleven is geen unicorn.  Je gaat niet iedere dag fluitend naar je werk en soms heb je K-klanten. Daar moet je mee kunnen dealen: het is vaak hard werken, veel onzekerheden en omgaan met lastige mensen.

Maar het is ook verschrikkelijk leuk en vooral: ontzettend bevredigend. Niets is fijner dan op je eigen manier je werk te kunnen inrichten op een manier die bij jou past en waar jij je leven fijn omheen kunt leiden.

Wij helpen je bij je eigen ondernemersvraagstukken. Direct, to-the-point, en met concrete tips en tricks. We werken vanuit jouw eigen unieke identiteit (kijk hier voor onze WHY-sessies) en je eigen merk (waar we ook een aparte sessie voor hebben). Daarnaast worden we graag snel concreet, zonder de belangrijke kant van mindset en vertrouwen te verliezen.

"Bij Shoot the Messenger heb ik een dag gepraat en geleerd over het ontwikkelen van een merk, binnen mijn vakgebied als artiest. Het was heel leerzaam, persoonlijk en heeft me echt verder geholpen. Als artiest/muzikant is het echt een aanrader om eens verder te kijken wat er op dat gebied mogelijk is, omdat ze de beide kanten goed kennen en ook goed kijken naar de persoon."

- Ilse Bevelander, zangeres en theatermaakster - 

"Inspirerende bijeenkomst gehad met Marleen van Shoot the Messenger! Open en relaxed, maar wel to the point en lekker kritisch. Zeer waardevol voor ons om op die manier na te denken over onze positionering, bedankt!"

- Vocal Group Full House - 

"Marleen heeft me geholpen met mijn acquisitie. Het bijzondere is dat ze daarbij in staat bleek om de vreemde, onneembare berg waar ik tegenop keek, te veranderen in een interessant proces waar ik blijkbaar al onbewust mee begonnen was. En dat die vaardigheden wel degelijk ook in mij aanwezig zijn. Acquisitie is niet langer de reeks vreemde regels die ik uit mijn hoofd moet leren; acquisitie dat ben ik zelf. Het begint bij mijn eigen inzichten, normen en waarden en dat maakt het veel gemakkelijker om te doen. Dat inzicht had ik zonder Marleen nooit gehad."

- Toine Ermens, Support en service specialist - 

"Creatief, professioneel en ontzettend scherp. Zo kan ik Marleen's aanpak het beste omschrijven. Dankzij enkele goede sessies met haar kreeg ik een veel duidelijker beeld van wie ik als zanger/vocal coach ben en wil zijn. Ze heeft vervolgens geholpen door die visie te vertalen in een website en visitekaartje. Als creatieveling ben ik nooit zo goed in de commerciële kant van dingen, maar ik heb nu een heel helder verhaal en kan zo mezelf veel makkelijker 'verkopen'. " 

- Tom Wesselink, zanger -

"Wat zo fijn is aan samenwerken met Marleen, is dat ze op communicatie en marketinggebied heel makkelijk schakelt tussen strategie en uitwerking, tussen overkoepelend en detail en tussen 'voor de massa' en voor het individu. Als sparringpartner voor ondernemers is ze een motortje dat je de goeie kant op stuurt en meteen energie geeft voor de eerste kilometers. Kortom, sta klaar voor de start want als je met Marleen werkt, kom je echt in beweging!"

- Fanny Evers, merkbouwer - 

"Een inspirerende training music marketing bij Shoot the Messenger gevolgd met waardevolle oefeningen en hands-on informatie. Weer vol enthousiasme en energie verder met mijn carriere als zangeres en zangdocente!"

- Saskia Bak, zangeres en zangdocent -

Investering business coaching

Wij werken met losse uren. Want wij kunnen niet voor jou bepalen hoeveel sessies jij nodig hebt en we kunnen (en willen) ook niet in je portemonnee kijken. Dus jij draait zelf aan de knoppen van hoeveel je in je persoonlijke ontwikkeling wil investeren.

Ons normale tarief is €115,- per uur. Echter, voor de meeste startende en creatieve ondernemers is dit te veel. We willen deze coaching voor iedereen toegankelijk maken. Daarom schuiven de tarieven mee met je omzet:

  • €70,- per uur voor startende ondernemers, muzikanten en andere creatieve ondernemers
  • €90,- per uur voor ondernemers met een omzet > €60.000
  • €120,- per uur voor ondernemers met een omzet > €120.000

En nee, we gaan je niet vragen je boeken te overhandigen, we vertrouwen erop dat je eerlijk bent. 🙂

Meld je aan!

13 + 6 =

Of bel gelijk met Marleen:

06-17670278